MotoAmerica Superbike Championship in Utah
The top Superbike racers in North America return to Utah Motorsports Campus as the MotoAmerica (AMA/FIM) Superbike Challenge comes to Utah on June 23-25! Four-time Superbike champ Josh Hayes will lead the pack as the Superbikes scorch the earth at speeds approaching 200 mph!
MotoAmerica Championship of Utah

SUPERBIKE WAR!

 Video: 2016 Highlights, Superbike Class
 Video (above): 2016 Superbike Highlights

See the top Superbike racers battle it out at Utah Motorsports Campus.

 JOIN THE INSANITY

GET HIGH

 Video: UMC is a fast, high-elevation track. See how Utah's elevation affects performance.
 Video (below): UMC is a fast, high-elevation track. See how Utah's elevation affects performance.

Chuck Graves explains how the high elevation of Utah affects superbike engine horsepower and the top speed of riders.   Surprise—It can be faster due to Utah's thinner air.
 

 Get Tickets

TWO DAYS OF RACING

The weekend will include two full days of racing – a double-header event – for the Superbike, Superstock 1000, Supersport and Superstock 600 classes, plus other support races. It’s going to be a riot packed with two-wheeled excitement for the whole family.

TURNS & BURNS

 Video: Turns & Crashes on the UMC racetrack
 Video (above): Turns & Crashes

High-speed action is waiting for you, family, and friends.

 SEE SPEEDS APPROACHING 200MPH!
 Get Tickets

 Buy Tickets Note: you will be redirected to an external ticketing system to complete your purchase

Make it a Weekend — RV & Camping Spaces Available

Make it a Weekend — RV & Camping Spaces Available

Call 435-277-RACE (7223) to reserve your space

Call 435-277-7223 to reserve your space



 RACE EVENT SCHEDULE

Friday, June 23

TIME EVENT
8:00 am- 8:20 am Barnett Clutches and Cables North America Sidecar Challenge P1 (20 min)
8:30 am- 8:50 am USBA Superbike Challenge Practice 1 (20 min)
9:00 am - 9:40 am Supersport/Superstock 600 Practice 1 - Group 2 (40 min)
9:50 am - 10:30 am Supersport/Superstock 600 Practice 1 - Group 1 (40 min)
10:40 am - 11:10 am KTM RC Cup Practice 1 (30 min)
11:20 am - 12:20 pm Motul Superbike Class/Bazzaz Superstock 1000 QP1 (60 min)
12:30 pm – 1:00 pm USBA Superbike Challenge Practice 2 (30 min)
1:00 pm- 1:40 pm Lunch
1:40 pm - 2:20 pm Supersport/Superstock 600 Practice 2 – Group 2 (40 min)
2:30 pm - 3:10 pm Supersport/Superstock 600 Practice 2 – Group 1 (40 min)
3:20 pm - 4:20 pm Motul Superbike Class/Bazzaz Superstock 1000 QP2 (60 min)
4:30 pm - 5:00 pm KTM RC Cup Qualifying 1 (30 min)
5:10 pm- 5:30 pm Barnett Clutches and Cables North America Sidecar Challenge P2 (30 min)

 DOWNLOAD EVENT SCHEDULE


 Buy Tickets Note: you will be redirected to an external ticketing system to complete your purchase

 FAN ACTIVITIES SCHEDULE

Friday, June 23

TIME EVENT
11:20 am – 12:20 pm Escorted Pit Access – Motul Superbike Class QP1 (VIP Full Throttle Ticket Holders Only)
1:10 pm – 1:30 pm Dunlop M4 Suzuki Two-Seater Rides (Media Only)
3:20 pm - 4:20 pm Escorted Pit Access – Motul Superbike Class QP2 (VIP Full Throttle Ticket Holders Only)

 DOWNLOAD FAN ACTIVITIES SCHEDULE